Vælg en side

Bliv Kostvejleder Online

Hvad skal du forvente af en kostvejlederuddannelse online?

Kostvejlederuddannelse Online. En privat uddannelse = mange penge. Kan det betale sig for mig? Og hvad kan jeg egentlig bruge min kostvejlederuddannelse til bagefter?

Helt naturligt stiller mange mennesker sig selv disse spørgsmål, inden de går i gang med at tage en kostvejlederuddannelse. Svaret er på samme tid både simpelt og alsidigt: du kan praktisk talt selv bestemme hvad du vil lave, når først du har fået dit diplom som kostvejleder.

Der er nemlig ikke kun een institution og arbejdsplads, som ansætter kostvejledere og tilbyder kostvejledning. Alt hvad du kan kommer i tanker om, som har med mad, motion, sundhed og i det hele taget livsstil at gøre, er kostvejlederens område. Og så er det faktisk bare op til den enkelte kostvejleder at følge den vej, som har den største interesse og passion.

bliv kostvejleder

Selvstændig, freelance, eller ansat?

Udover at have alsidige arbejdsopgaver, giver en kostvejlederuddannelse online dig også mulighed for at arbejde både som enten selvstændig, freelancer eller ansat. Det er fuldstændigt op til den enkeltes temperament og velbefindende.

Hvis du har behov for faste arbejdstider og foretrækker en fast månedsløn, giver uddannelsen dig mulighed for at blive fastansat på eksempelvis cafe, kantine, børnehave/skole-køkken, fitnesscenter og mange flere.

Hvis du ønsker varietet i dine arbejdsomgivelser, kan du med fordel freelance de ovennævnte arbejdsområder, eller du kan tage private kunder til vejledning om en sund livsstil.

For de gåpå-modige giver en kostvejlederuddannelse rig mulighed for at starte op som selvstændig. Du kan både skrive bøger, give workshops og tilbyde personlig vejledning med den faglige viden og støtte, som din uddannelse har givet dig.

kostvejlederuddannelse online
bliv kostvejleder

Lønforhold.

Selvom du arbejder med lige netop det, du brænder for, kan gløden hurtigt blive slukket, hvis din månedlige indkomst ikke lever op til den indsats og energi, som du selv leverer hver dag på dit arbejde.

En kostvejleders løn er ikke forudbestemt. Den afhænger fuldstændigt af dine faglige og personlige kompetencer, samt af det arbejdsområde, som du vælger at hengive dig til.

Som nævnt tidligere kan du blive fastansat og få en fast månedlig indkomst, eller du kan vælge at sælge dine kompetencer enten som freelancer eller som selvstændig.

En gennemsnitlig kostvejlederløn ligger på 29375 kr beregnet af Jobindex ud fra adskillige kostvejlederes CV’er. Dette betyder ikke, at din løn kommer til at ligge på lige netop dette niveau, da den nemt kan ligge både under men også sagtens nå op på over 50.000 kr, afhængigt af din erfaring og dine kompetencer.

Hvorfor tage kostvejlederuddannelsen online, og er gennemsnittet og det faglige niveau lige så højt som ved klasseundervisning?

Mange af os arbejder hele ugen, og det er ikke usædvanligt at have skæve arbejdstider om enten aftenen, natten eller i weekenden. Når du tænker på at tage en kostvejlederuddannelse – om den så er i tillæg til en anden uddannelse, eller som dit primære studie – kan studie- og undervisningstider godt være et problem, som kan få dig til at tvivle på, om det overhovedet vil være muligt for dig at tage uddannelsen.

Online-undervisningen er for alle dem som, selvom de gerne ville, ikke kan smide hvad de har i hænderne for at tage en uddannelse. Det er for dem som enten har børn, arbejde eller i det hele taget en fast rutine at tage sig af.

Den online kostvejlederuddannelse er fuldstændig lige så gennemtænkt og tjekket som en almindelig klasseundervisning. Opgaverne er de samme. Materialerne er de samme. Underviserne er de samme. – men du gør alt studiearbejdet i den tid, som passer dig bedst, og så undgår du at bruge tid og penge på transport. Du har ovenikøbet mulighed for at kontakte lærerne og stille spørgsmål, som bliver besvaret med det samme.

Hvis man skal fastsætte det faglige gennemsnit for en person som tager uddannelsen i klasseundervisning og for een som tager den hjemmefra online, bør man gå ud fra, at den endelige eksamenskarakter kommer an på den enkeltes kompetencer og personlige evner. – men der er endnu en vigtig faktor, som kan gøre en væsentlig forskel; Den person som har mulighed for at sidde i fred og ro i sine personlige omgivelser, vil i mange tilfælde kunne koncentrere sig bedre om undervisningen og dermed have større chance for at få et bedre gennemsnit.

 

Netværk, sammenhold, og socialt. Får man bygget et netværk?

Den dag i dag er det tydeligt for de fleste, at et socialt netværk sagtens kan foregå 100 % digitalt, online. Facebook, instagram, twitter etc. er allesammen eksempler på medier, som er designet til at have kontakt med andre mennesker, uden nødvendigvis at have et personligt fremmøde.

På samme måde vil du med den online kostvejlederuddannelse opdage, at du bliver del af et socialt netværk, som vil tilbyde dig både sparring og kammeratskab. Du vil efter endt studietid have fået nye bekendtskaber som alle, lige som dig, har den samme interesse for temaet sund livsstil.

 

Hvem tilbyder kostvejlederuddannelse online og hvad indeholder de?

De måske største institutioner i Danmark, som kan tilbyde dig en online kostvejlederuddannelse er Atwork-skolen, kostakademiet og Lene Hanssons Wellness Center.

Atwork får du i løbet af 6 måneder adgang til et infranet, hvor du kan gennemgå alt undervisningsmaterialet, inkl. quizzer og opgaver, lige så mange gange du vil. Til slut, når du er klar, går du op til en mundtlig eksamen – enten over skype eller ved personligt fremmøde.

Hos kostakademiet følger du det hold som går på skolen via optagelser af undervisningstimerne, som ligger på infranettet. Undervisningsmaterialer downloades i pdf-format, og der er mulighed for at chatte med underviserne og de andre studerende. Uddannelsen sluttes af med en mundtlig eksamen enten over skype eller ved personligt fremmøde.

Lene Hanssons online kostvejlederuddannelse foregår som en direkte skype optagelse, hvor du følger med i undervisningstimerne sammen med klasseholdet. I slutningen af uddannelsen er der et 4 ugers praktikforløb, hvor du vejleder en klient, derfra hvor du befinder dig. En supervisor følger din vejledning via skype og til sidst tages mundtlig eksamen via skype og skriftlig eksamen via email.